Suomalainen Perinnehoito

Suomalainen Perinnehoitaja

2,5 vuotta kestävässä perinnehoitajakoulutuksessa (25 kurssiviikonloppua lähiopetusta ja lisänä hoitoharjoitukset ja kirjalliset tehtävät sekä näyttö) opiskellaan pienryhmässä (6-8 henkilöä) kansanperinteeseen pohjautuvia parannusmenetelmiä sekä niiden nykyaikaistettua käyttöä. Painopisteenä on Suomalainen Perinnehieronta® yhdistettynä jäsenkorjaukseen, jolla tarkoitetaan rankakeskeista jäsenkorjausta sisältäen nikamien luonnonmukaista liikehoitoa sekä käsien ja jalkojen nivelten mobilisoinnin.

Suomalainen Perinnehoitaja® tähtää työssään terveyden tukemiseen ja hoidettavan omien voimavarojen vahvistamiseen ja jättää sairauden hoidon virallisen lääketieteen ammattilaiselle. Suomalainen Perinnehoitaja® on rakenteen korjaaja, joka pyrkii työssään palauttamaan kehon luonnollisen tasapainon luonnollisin keinoin.

Suomalainen Perinnehoitaja®-koulutuksen käyneen osaamiseen kuuluvat:

  • Suomalainen Perinnehieronta® yhdistettynä jäsenkorjaukseen
  • suomalainen piste-/syväpainanta, myös akupisteiden käyttö ja niihin liittyvien kanavien tuntemus kivun hoidossa, kalanruototekniikka; kahden pisteen tekniikka sekä kalanruotohieronta
  • Kuivakuppaus
  • Taulaaminen nykypäivän tarpeisiin modernisoituna
  • Ristiinmittaus nykypäivänä
  • Terveyttä edistävä ravinto ja luontaislääkintä perinnehoitajan työn tukena; rohtojen ja hauteiden valmistus
  • moniulotteinen hoitomenetelmä MHM®
  • Hengitysmobilisointi

 

Suomalainen Perinnehieronta

Suomalainen Perinnehieronta® on kämmentyvellä ja sormenpäillä tehtävä hierontatekniikka, jossa keho käydään läpi kokonaisuutena, lihasten lähtö– ja kiinnittymiskohdat, jänteet, hermoradat ja puretaan ”kuona-aine”-keräymät lihaksista. Tyyli eroaa hyvin paljon ns. klassisesta (ruotsalaisesta) hieronnasta ihan jo hierontaotteen osalta. Suomalainen Perinnehieronta® on yksi keskeinen osa Suomalainen Perinnehoitaja®-koulutusta. Menetelmän nimi on rekisteröity tavaramerkiksi yhdistyksellemme Suomalainen Perinnehoito- ja Luontaislääketiedeyhdistys ry, jonka yhtenä tarkoituksena on tämän perinteeseen pohjautuvan hierontataidon ylläpitäminen Suomen maassa, sen tunnetuksi tekeminen sekä sen kunnollisen ja riittävän laadukkaan opettamistason turvaaminen.